Welkom bij Babymassage Birgitta!

foto

Wat is babymassage

Tijdens de cursus wordt de Shantala babymassage aangeleerd.
Babymassage is iets wat je zelf kan doen voor het welzijn van je kindje. Shantala babymassage is een ritmische massage, in een vaste volgorde, een herkenbare structuur, die we geleidelijk aanleren. Het is een bijzondere manier om elkaar beter te leren kennen.

Zonder woorden leer je de taal van je baby te verstaan, de ’lichaamstaal’. Met Shantala worden je eigen zintuigen en die van de baby geactiveerd. Het is de Franse arts dr. Fr. Leboyer, die deze massage ge(her)introduceerd heeft in onze Westerse maatschappij. Aanraken, geliefkoosd worden en gemasseerd worden is net zo belangrijk als eten en drinken voor je baby.

Draagdoekconsulente

Als draagdoekconsulent geef ik advies over de vele voordelen van het dragen van kinderen. Dragen zorgt voor een goede hechting tussen ouders en kinderen. Hechting begint al voor de geboorte en gaat een leven lang door. Maar de eerste levensjaren zijn cruciaal. Goede, veilige hechting bereik je door er te zijn voor je kinderen, ze serieus te nemen en tegemoet te komen aan hun behoeften en die van jezelf. In de praktijk kun je dat in die eerste jaren doen door je kind bij je te dragen in een doek of in een andere ergonomische drager.

Lactatiekundige

Als lactatiekundige begeleid ik mama's en papa's voor(prenataal) en tijdens(postnataal) de borstvoedingsperiode. Een lactatiekundige IBCLC is een borstvoedingsspecialiste. Borstvoeding is meer dan alleen voeding. Het geven van borstvoeding zet ook het hechtingsproces in gang en ondersteunt de natuurlijke afweer. Het biedt tevens troost, veiligheid en bescherming aan je kind. Na de geboorte is huid-op-huidcontact de eerste stap om het proces van hechting te starten en de borstvoeding op gang te brengen. Borstvoeding is dé manier om een kind de voeding en veiligheid te geven die het nodig heeft. Het geven van borstvoeding is een natuurlijk proces, toch is het een vaardigheid die aangeleerd moet worden, samen met je kind. De eerste weken na de geboorte zijn een tijd van leren en oefenen, een tijd waarbij een goede begeleiding het verschil kan maken.